Touchaholic

Assalamualaikum...


Ehh aku sakit hati la dengan budak ni. Kau tahu tak budak tu tinggal kau sebab dia dah sedar yang dia takde perasaan kat kau. Kau sendiri patut maklumlah kan yang kau ajak dia couple pun masa tu dia takde perasaan kat kau. And dia tak pernah cakap 'sayang awak' sepanjang couple dengan kau so kau faham faham sendiri dah lah kan. Ahh aku buka fb kau masa tu :) sebab kawan aku kata kau bersayang sayang dengan orang lain. Then aku pun jumpa IM kau dengan seorang girl tu. Sayang bagai. Tarikh masa tu kawan aku belum mintak putus pun. So? Apa kau nak kisah kalau kawan aku mintak putus if kau dah sayang sayangkan orang lain before? :D lepas tu kau couple dengan orang lain. Kau cakap dengan another orang lain kau single walhal kau masih couple. Kau kenapa? Kau sakit apa? Nak mati sangat sini datang. Aku dengan ex kau boleh sepak terajang kau kat situ jugak la sebab buat kawan kitaorang macam tu. Ehh sakit hati cakap dengan orang macam kau ni la :)

Heyyahow! Err.. keh kehh. Quote yang atas tu luahan ketidakpuashatian aku. Kay, malas nak fikir. And sekarang nak merepek. Hurm, betul kata Zarith Natasha. Apabila hati seseorang itu disapa touchaholic, segalanya berubah. Yang kasar jadi lembut. Yang lembut jadi kasar. Yang cool jadi banyak cakap. Yang banyak cakap jadi diam pun ada. Yang pantang nampak perempuan, jadi setia. Yang setia jadi pantang nampak perempuan, ada jugak. Yang pantang nampak lelaki, pun boleh jadi setia. Juga sebaliknya. Yang dulu steady je susah nak nangis, jadi cengeng pun ada. Yang tak pandai merajuk boleh jadi kuat merajuk. Pantang kena usik. Yang dulu tak reti pujuk boleh jadi pandai pujuk. Yang dulu tak pernah fikir perasaan chenta jiwa raga bakul segala macam orang lain pun boleh jadi lebih emo. Kuat cemburu. Yang dulu emo pun boleh jadi tak ada perasaan. Kan? Betul tak? Semua sebab hati disapa TOUCHAHOLIC.

Ahhaa. Manusia. Perasaan boleh berubah bila bila masa je. Sebab tu ada orang couple, putus. Lepas tu senang senang je couple dengan orang lain kan? Susah cari yang setia betul. Macam sorang kawan aku tu :) harap kau dapat 'raih' semula hati dia. Tapi kau takyah la jiwang sangat der -"- aku pulak yang meremang -"-  ada ke dia tanya aku macam mana perasaan orang boleh berubah daripada orang lain, pada orang lain?

Err.. der, gua rasa lu tanya pada orang yang salah. Sebab gua tak pernah betul betul suka kat orang. First couple masa zaman mentah form 1 dulu tu pun gua tak sempat nak suka dia betul betul dia dah buat perangai. So, apa apa pun yang gua suka ni yang first lah. Err tapi tak couple lah. Kah kahh.

Kenapa gua mind benda benda macam ni? Pernah dengar? Kalau kawan, TAK ADA yang namanya "BEKAS KAWAN". Tapi kalau couple, ada je kan yang namanya "BEKAS KEKASIH". Erhh. tak sedapnya bunyi kah kahh :D nak kawan balik dengan ex memang sepatutnya sangat digalakkan. Tapi nak paksa pun tak guna. Dah orang tak nak kan? Ex aku masa form 1 tu, ehehh nampak aku terus dia pusing lain. Takpe la der. Jaga lah girlfriend lu baik baik :D Haa tapi masalah jugak kan kalau macam kawan aku tu punya boy, baik sangatlah pulak. Sampai ex dia terperasan mamat tu nak balik kat dia. Lepas tu sibuk nak gaduh kata kata orang rampas lah apa lah. Sakai je -,- okies~ kawan kawan kawan. Aku nak kawan. Tak nak bekas bekas -"- apsal? Nak kata aku gila ke? Up to you lah. This is my opinion and I'm not forcing you to agree or support this statement. But I hate argument :D okay?

Nak bahas bahas lain tahun la. Tapi boleh bagi hujah yang menentang opinion aku ni ke? Nak bagi argument apa? "Habis kalau dah nikah takkan nak bercerai semata mata nak jadi kawan." Errh? ="=, apsal? Married couple tak boleh jadi kawan? Maher Zain pun kata kat wifey dia.

You're my wife and my friend and my strength and I pray we're together in Jannah.

Uwaa! >< he's so sweet. Lagu ni pun sweet :D haa tak boleh ke? Ahhaa. Kan? I hate argument sebab aku sedar aku ni panas baran and tak boleh bertikam lidah. Aku mesti nak menang. Bila nak menang jumpa nak menang baru betul tu namanya buku bertemu dengan rak buku kan? Susah la macam tu :) sebab tu ada orang tak tahan kalau gaduh dengan aku. Kah kahh.

Ehh tadi Ijat datang naik LC 135 hitam-putih-biru dia! Melt aku kat situ. Pakat je motor tu ada klac -.- kalau tak aku sapu bawak. Gear aku reti la. Klac, kalau tak tergolek sure aku terhumban dalam longkang HAHA motor dia smart! -.- motor pertama yang dia beli guna duit sendiri kan Jat? :D Hitam-putih-biru. Biru dia biru yang aqua metalik. Haa lawa kan? :D

Okaylah. I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.