The Puzzle

Assalamualaikum...

Jom main puzzle hahaha :) penat aku fikir puzzle ni. Sebab puzzle dulu yang pernah di-create, aku lupa hahaha :D


I + 1/2 of rectangle + Initial of Origami + 22th letter in alphabet + Opposite of 3 + 3/4 of X + 15th letter + 1/2 of O :)


I + Opposite of M + 9th letter in alphabet + (A letter before the letter T) square + 3/4 of X + 15th letter + 1/2 of O :3

Okay tu je sebenarnya haha. Try solve it then :) I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Resipi: Pavlova

Assalamualaikum...

:9 yummm credit to Pakcik Google of course :D

Hola :) cuba try test tengok post title aku hari ni. Whoaaaa *mata besar dengan mulut ternganga*. Pavlova? Natang apa tu? Aku ingin menjadi~ mimpi indah~ dalam tidurmu~ erk? Itu Dealova muahahaa! *bergurau sesaat* Bagi yang dah tahu, dah pernah rasa heaven lah kan? Haha ni aku bagitahu bagi yang tak tahu je ye <--- eh ayat mintak penampar

Pavlova adalah sejenis dessert yang luarnya rangup dan dalamnya lembut macam marshmellow. Rasanya manis. Jadi kena balancekan dengan cream dan strawberry. Sedap dimakan ketika sejuk sejuk. Kalau rajin, bolehlah hias dengan kiwi, blueberry and grapes.
- Menurut Kak Fatin Liyana :D *peace*

Menggila kejap aku hari ni kan? Haha tak pernah pernah post pasal resipi tetiba je kan post. Memang gila sangat la aku hari ni kan? Haha takpe la. Ni semua gara gara Apip. Sila salahkan dia sebab memperkenalkan natang Pavlova ni kat aku hahaha dah kenal Pavlova? Jom belajar buat *mata kelip kelip* <--- ececee ayu la konon *cebik*. Jom tengok!

Yummy :9 credit to Pakcik Google hehehe *peace*

: BAHAN - BAHAN :

Meringue
4 Putih Telur
175g Caster Sugar
1 sudu kecil cuka masakan
1 sudu kecil tepung jagung

Hiasan
Whip cream 250g
Strawberry / Blueberry / Kiwi ( Buah buahan yang masam )

: CARA-CARA :

Oven
1. Pre-heat oven pada suhu 170 darjah celcius

Meringue
1. Dengan menggunakan mixer, pukul 4 putih telur sehingga berbuih (foamy)
2. Masukkan castor sugar sedikit demi sedikit, dan increase the speed.
3. Semasa masukkan caster sugar, masukkan sekali cuka masakan dan tepung jagung.
4. Pukul sehingga menjadi berkilat dan *bertanduk

* Bertanduk : Apabila kita terbalikkan meringue, ia tidak jatuh daripada bekas mixer

5. Place the baking paper on top of a baking tray (Use only baking paper, do not use any container or mould)
6. Spread the meringue in a circle shape.
7. Bakar selama 30 hingga 40 minit.
8. Apabila sudah masak, bukak pintu oven sedikit dan biarkan ia dalam oven seketika.

Hiasan
1. Dengan menggunakan mixer, pukul whip cream
2. Hias dengan strawberry atau apa-apa buah yang masam.

Credit to Kak Fatin Liyana :)

Okay siap :) actually hari tu ada orang kata kalau aku rajin buatkan la untuk dia. Chehh bagi aku oven satu baru aku buatkan muahaha! Rumah sewa kat sana takde oven :p

p/s: Apip ada ajar aku buat hari tu. Tapi malas nak taip satu satu. So aku tanya Pakcik Google. Dia link ke blog Kak Fatin so that aku copy je la. So, credit to her :) I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Result

Assalamualaikum...


Ehem ehem semalam dah update blog ni. Lepas tu aku lupa pulak nak cakap pasal result final aku kan? Hehe *tutup muka dengan sengih bersalah* budak result tak seberapa biasa la kan *ptuihh ayat merendah diri la konon kahkah*. Takde rezeki aku nak dapat dekan. Dekan you know? Yang dapat pointer 3.50 and up. Haaa aku? Aku yang pemalas tahap agung ni mana la nak dapat anugerah gilang gemilang macam tu kehkeh. Hurmmmm, tak study kan? Padan muka aku kahkah *jom gelak berjemaah*. Erm, Encik Rafi kata yang dapat dekan nanti ada jemputan untuk AKJ [Anugerah Ketua Jabatan]. Jemputan makan kat hotel. Walawey wa nak jugak hahaha tak layak. Urm, sem dua nanti lah cuba *kelip kelip mata* <--- nampak noh tak ikhlas kay hahahaha seriously padan muka aku tak dapat wakaka

Sepanjang minggu final exam, aku biasa la kan. Maraton movie macam aku bakal menduduki final exam lagi setahun walhal dalam minggu tu jugak. Masa mintak Kak Farah movie, dia siap geleng kepala lagi muahaha! Senonoh punya perangai junior akak ni kan? Boleh buat movie maraton dalam minggu final *peace haha*. Kak Farah boleh la masa tu nak berpoya poya sebab Kak Farah dah habis paper. Sebab Kak Farah final dua paper je. Dah baik la tu boleh dok berangan ingat suami akak kat rumah je wakakaaa <--- sakat Kak farah dengan suami tak abes :p paper ET paling tak boleh blah. Malam tu aku takde mood gegila. Memang takde mood langsung. Rasa nak ngamuk je. So aku tido lepas isyak malam tu. Walhal esok nak exam tu haha perangai aku memang senonoh tahap agung, kau jangan tak tau hehehe memang tak study. Esoknya pukul 10 pagi baru aku start study SATU chapter. Kahkah pukul 2.30 petang dah nak exam pagi tu pukul 10 baru study satu chapter memang senonoh tahap agung perangai aku kehkeh ni la paper paling aku tak study. B- alhamdulillah haha tu la result aku paling teruk, B-. Tapi Math aku pun study pagi hari exam tu tapi takde la terasa bangang macam tu sekali walaupun dapat B+ je. Haish! haha urm, haaa ada dua kot paper aku B-, Electrical Technology dengan Workshop Technology. Tapi Workshop aku study sehari sebelum hari paper. Okay aku tahu tu kira last minute jugak tapi better than ET tadi kan? Huahuaa.

Pointer? Aku target area 2.00 something jugak la. Banyak main kan? tapi alhamdulillah 3.32. Boleh la walau tak dekan. Budak kelas aku girls semua 3.00 ke atas. Urm, few cingus yang rapat dengan aku ramai dekan okay? Haha okay aku jealous lalalalaa ~ Azeem one of them. 3.52. Glad to know this and congrates kat dia. Mungkin dia study memanjang sebab aku tak kacau menyemak dalam hidup dia sepanjang exam. Aida pun ye jugak. 3.50. Piqa, this kakak! 3.63 pointer dia. Haaa! Another kakak comel! Wany si roomate terchenta. Dia 3.85 wei! Dia ni memang aku tak heran langsung la pointer tinggi melangit. Rajin tahap agung kau tau? Aku balik bilik je lekat kat katil. Dia balik bilik je lekat kat meja study. Wey sumpah kontra aku dengan roomate aku ni muahaha! Kesian dia dapat roomate bawak pengaruh jahat macam aku ni kahkah nasib baik la dia tak terpengaruh hee~ :D siapa lagi ek dekan yang rapat dengan aku? Haa Chek Ku! Tapi pointer dia aku tak tau :) Budak kelas aku yang dekan ada 8 orang. Chek Ku, Ustaz, Ariff, Kumar Ane :D, Che Han the TK, Mini, Mala dan Geetha :D

Urm, ni yang aku dapat agak sejak awal lagi. Pointer Rafie lagi tinggi dari aku -..-" ouh saya sememangnya sakit hati dan malas nak mengaku tetapi... kenyataan. Haih... *heret teddy bear sorok tepi fridge dengan muka sugul* haha <--- over kay over. Adeh, budak ni doplohpatjam main game. Erk ni berdasarkan apa yang dia cakap la kan. Aku tak pernah lagi skodeng anak teruna orang muahaha! Sebab dia suka gila dengan Fizik yang aku tak suka gila tu so Sains dia memang confirm tinggi. Math pulak aku dah semakin sengal, study pun last minute memang tak la kan nak berangan markah lagi tinggi dari dia yang tak study math pun boleh A dalam tangan -..- ah benci dengan kepandaian dia. Jealous kay jealous. Tapi tak tau kenapa dalam banyak banyak manusia dalam kelas aku, dia je la yang mampu buat aku jealous bila markah dia lagi tinggi dari aku. Haa dengan Farina -..- adoi memang aku jealous bila budak berdua ni markah melebihi aku. Tapi untuk Sains dengan Math aku memang give up la dengan Si rafie ni. Da takleh nak ditolong haha melainkan takat kemalasan aku ni disuntik dengan vaksin kerajinan :D zaman bila, tu aku tak tau lalalala ~ apa? Pointer Rafie? Dia kata jangan kecoh kecoh haha sorry okay aku kena jaga rahsia dia ^_~ tapi kalau orang lain tau dari sumber lain tu aku tak bertanggungjawab la haha :) yang penting lagi tinggi dari pointer aku dan dah dekat dengan nilai dekan -.- okaybye assalamualaikum haha :D

kiryuuasrar

It's Me

Assalamualaikum...


Hola world :) miss me ey? Nope? Then go somewhere else and get drowned hahaha kidding. Jangan la amek hati. Tak manis okay? :) Hari ni agak bosan haha sebab aku dah habis marathon movie. Novel je tak habis lagi. Currently reading Projek Memikat Suami. Ouh no! Novel tu sensor hahahaha best tapi... err page 18 haha. Nasib baik aku dah 18 tahun 7 bulan lebih hehehe. Sebelum tu aku habiskan Hero Aku Tomboy. Okay novel ni best gila! Best gila wa cakap lu. Khairul Si Nerd kena kahwin dengan Faz Si Tomboy. Khairul pulak ada sixth sense. Boleh nampak "hang tu". Haha seriously novel ni best. Genre romantik komedi + suam suam kuku. Aish aku tak tau pulak apa yang seram seram kukunya tu. Adoi, seram gila kot. Err harus la kan bagi aku yang penakut tahap agung ni. Hehehe :p okay habis.

Further. Jiwang? No. It's just a lovely song :)

I love you, I love you, I love you
Even if I say it a thousand times, it’s not enough
I miss you, I miss you – each moment
that I miss you, I miss you more

I call you and call you and call you
and your face keeps floating up
If I hope and hope and hope,
will you know how I feel someday?

It’s me who only knows you
the person who will only love you is me
It’s because meeting you
was like a miracle to me

It’s me who only wants you
the person who will only protect you is me
It’s me who is only
looking at you by your side, a fool

I draw out your face – will I
see you in my dreams when I’m asleep?
If I want you and want you and want you,
will you know how I feel someday?

My heart is speaking,
it’s saying that it’s only you
I love you, I love you alone,
that’s me

This love story is only for you to hear
A story about how I loved only one person
Keep it for yourself – this love
that no one knows about, it’s me

I’m singing this love song only for you
A song that can be heard only by you
It’s me who will always sing you this
love song for only you

Take care, assalamualaikum.

kiryuuasrar

Ender's Game

Assalamualaikum...


Hola. It's been urm just few days since my last post kan? Haha maklum la. Lappy depan mata kauuu *gaya mak nyah*. Seharusnya tidaklah saya melepaskan peluang 'menghapdet' blog. Ye tak? Haha tak kelakar. Jom proceed. Aku dah tak terer nak buat intro panjang panjang sebab dah tak tau nak cakap apa. Lalalalala~

Okay hari ni kami hang out. Kami tu siapa? Dah kami mesti la ada aku kan? Aku, Diba, Nad, Moon, Te'a dan Nana. Sebelum tu ada Term dengan Wana tapi diaorang dah balik sebab tak nak tengok movie. Aku join diaorang pun lambat. Masa diaorang nak tengok movie tu la baru aku join. So kitaorang tengok movie. Movie tajuk Ender's Game. Best okay movie ni. Tak rugi tengok :) try la. Asa Butterfield played as Ender Wiggin. He's sooooo handsome okay :P *tak masal hahaha* dan dia sangat pandai dalam movie ni. Tapi bak kata Moon, bukan dia yang pandai tapi script writer tu huahahaa Moon dengki. Sepak kang!! *mata bersinar penuh kebencian sambil mengetap gigi kegeraman kahkahkah sadis okay XD*. Try tengok la. Best.

Lepas date dengan Butterfield kitaorang pergi mencekik kat food court BPM tu *peace sambil buat muka comel*. Time tu Biha dengan Tiqa pulak join kitaorang. Makan sekali la. Tu je la cerita kami hanging out bersama haha meh sini aku bagi synopsis movie ni :) credit to Uncle Google :) err agak panjang. Tapi detail ye :D Enjoy ~


Ender Wiggin, the third in a family of child geniuses, is selected by international military forces to save the world from destruction. Before being chosen Ender wears a unique monitor that allows the heads of the military to see things as Ender does. Ender's brother Peter and his sister Valentine also wore this monitor, although neither was selected, nor did they have it for as long as Ender, and Peter will never forgive Ender for this. Peter hates Ender, and even when the monitor is taken out it does nothing to decrease Peter's anger. The same is true of Ender's schoolmates, and he is forced into brutally beating the leader of a gang of bullies in order to protect himself. Although Valentine tries to protect Ender from Peter, he is only saved from his brother when Colonel Graff of the International Fleet comes to take Ender away to Battle School. Ender leaves behind Valentine, who loves him, in order to help save the world from the buggers.
Battle School is located on a ship far from earth. On the flight there Ender demonstrates his ability to brilliantly visualize gravitational effects, and Graff begins to isolate him from his fellow classmates. Ender lives with the new recruits, called Launchies. He makes a few friends among the recruits and ends his isolation, although his brilliance will never cease causing resentment. Inside the battleroom, Ender figures out how to maneuver in null gravity, along with another recruit named Alai. Ender and Alai become friends, and this helps Ender fit in with the rest of the group. Ender manages to get farther in one of the computer games, called the mind game, than anyone ever had before him, and although he does not know, the military commanders take notice.
Ender is abruptly promoted to Salamander Army. There Ender is befriended by Petra Arkanian, the only girl in the army. The army commander, Bonzo Madrid, does not like Ender and does not want him around. Ender practices with Petra and begins to teach his launch group what he knows. Ender helps the army by disobeying Bonzo, who hates Ender, but fortunately Ender is traded to Rat Army. Ender is put in Dink Meeker's platoon. Dink is an excellent toon leader, and Ender does well in battles. He continues teaching his Launchies, even though this causes resentment among other soldiers. Ender gets into a fight and he hurts four older boys who attack him. It is clear to Ender that the teachers are leaving him to fend for himself.
Meanwhile, Peter has convinced Valentine that it is time for them to assert themselves. Peter has unlimited ambition, and he is intelligent enough to try to manipulate world events. Valentine agrees to work with him because she wants their impact to be a positive one. Disguised on the information networks they soon begin to exert an influence. By this time Ender is nine years old and a platoon leader in Phoenix Army under Petra's command. Everyone respects his brilliance and his practice sessions are attended by many, but he is depressed and is stuck in the mind game. Colonel Graff comes to visit Valentine and has her write Ender a letter. The memory of Valentine helps Ender to ground himself, and he is able to continue on in the mind game, which is a great relief to his teachers.
Ender is made commander of Dragon Army and given a group of soldiers, most of them Launchies. The smallest one, Bean, is very bright and precocious, much like Ender was, and Bean proves his mettle in practice sessions. Ender's army is given an unprecedented number of battles to face, with advantages given to the enemies, and he wins every one. Each toon of his army acts as an independent unit, and this revolutionizes battleroom strategy. Bonzo is humiliated when Ender beats him. Bonzo attacks Ender in the shower room and Ender beats him, brutally, because he was forced to. Ender is then transferred out of Battle School to Command School.
The authorities figured out Valentine and Peter's actions but have decided to leave them alone. Valentine visits Ender while he is given a brief vacation, and it is clear that things have changed between them. Graff takes Ender to Eros, the planet that holds the International Fleet command, and there Ender is introduced to Mazer Rackham, the hero of the second bugger invasion, who saved mankind. Rackham runs Ender through a series of simulated battles, where he now commands an entire fleet. Ender learns that the buggers are like highly evolved insects and they communicate instantaneously—their queen thinks for all of them. Ender begins having strange dreams about the buggers. He fights more and more difficult battles and one day fights a huge battle against impossible odds with many officers watching. Ender wins, at great cost, and it becomes apparent that it was a real battle, as were all of his supposedly simulated battles, and that he completely destroyed the buggers. Ender was used, and he knows it, as do his teachers, but they explain that they needed him, a child, to have the compassion to understand the enemy. At the same time they needed him to think it was a game in order to be able to win with such great loss of life.
Peter has taken over control of the world and Valentine convinces Ender to set off with her on a colonization mission to populate the worlds left behind by the buggers. Before he goes Ender learns that he did killed Bonzo as well as the bully back in school. On the new planet Ender finds an area that he realizes looks just like the mind game and he realizes that the buggers had prepared for his coming—they had looked into his mind and knew he would defeat them. He finds a queen pupa, left behind for him to find a place for the buggers to live again. Ender can think to the queen, and sees that the buggers did not truly wish to fight the humans and feels their sorrow for all that happens. Ender decides to make it his mission to find a place for the buggers to live.

There's bit different from real movie. Part Peter dengan Valentine up to something tu takde pun sebenarnya. Scene cut kut. Tapi jalan cerita Ender tetap sama :) Whatever it is, memang agak kesian kat buggers tu. Thanks. That's all for today. I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar 

Break ! Hurm

Assalamualaikum...



Hi world :) long time no nag kan? I just don't know what to talk about. Yes hahahaha tak kelakar pun. Apehal gelak ni? Lalalalala~ whatever dudeee~ *gaya Auni* hahahaha Okay abaikan. Aku ada terfikir nak share characteristics classmates aku tau. Tapi, macam malas je nak menaip. Tengok la kalau aku rajin. Ada 24 orang tak termasuk aku. Banyak ni nak ngumpat bebudak kelas muahahah! Gurau je. Mesti la aku cerita yang positif je kan? Heheh tapi... haish bila la aku rajin nak menaip panjang panjang kan? Hahahaha :) Macam malas. Okay dah cukup panjang la tu intro.

Okay kembali ke pangkal jalan please haha back to topic. Break? Break apa? Hahahaha kalau aku ada boyfriend mesti orang ingat aku break yang itu kan? Hahaha tapi maksud break kat title aku ni semester break hahahaha yes dah cuti sem dah sekarang ni bagi student PIS :) aku dah jumpa pun rumah sewa untuk sem depan. Deposit pun dah bayar. Alhamdulillah settle satu masalah :) duduk dengan budak budak JPH. Boleh la daripada takde. Budak budaknya pun okay je aku tengok. Hope nothing much la pasal apape kat dalam tu. Okay result. Result? Omomomoooo!!! >_< sherrrammm I nak cerita pasal result. PB dah la tak okay final pun jawab main main. Study pulak aci taram antara malas, rajin dan tilam menggoda. Puaka betul la hahahaha mengharap lulus sudah la hurm :)

Lagi nak cerita apa? Haa I thought I had a crush on someone from our class huahuahua buat buat tak tahu sudah ye? :D ini semua gara gara Encik Rafi. Aku nafi masa awal sem, masa masuk sini. Encik Rafi tanya adakah aku dah terminat kat *tutt*? Aku kata "Ouhh tidak sama sekali, Encik! Takkan punya HAHAHAHA no nehi and never!" dan sekarang aku dah termakan cakap. Hailoh hailoh masin betul mulut ayahanda kami tu -.- bahaya betul! Boleh karma pulak berbidas dengan beliau haish! Hahahaha.

Hurm nak cerita apa je lagi? Takde apa kut. Azeem? Hurmmmm dia busy je memanjang HAHAHAHA okay I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Ini DKM1D

Assalamualaikum...


Hola blogging world :) Long time no update kan. Alahai sebulan je pun hahaha hey musim hujan kan sekarang ni :) seronok :D dan aku tengah selesema sekarang ni okay aku tahu kau tak nak tahu. Jom proceed. Cuba tengok tajuk tu

Herkk? DKM1D?? Natang apa tu? -.-

Apakah ia sejenis makanan atau permainan ataupun nama tempat? Haha ouhh no. Itu adalah nama kelas aku la -.- Jom kenal DKM1D heee

Kerajaan DKM1D terdiri daripada seorang raja bernama Rafiuddin yang mempunyai 18 orang putera dan 7 orang puteri yang berbilang bangsa :D

*Puihh poyo hahahaha Eh kau diam aku nak memperkenalkan DKM1D dalam bahasa aku sendiri!*

This day, I welcoming you the princes of DKM1D, Sons of Rafiuddin! :D

Prince Ridzuan The Tiger
Ridzuan Azmi aka Tiger/Wan [Ketua Kelas]

Prince Lokman The Bigboy
Lokman Besar [Penolong Ketua Kelas]

Prince Han The TK
Ng Che Han

Prince Khai The Edin
Khairuddin Ramlan aka Edin
Dia ni ayahanda Rafi nak panggil Khai haaa engkau! Khai katanyaa *gaya mak nyah*

Prince Kumar The Excellent
Kumar

Prince Jin The Silent
Sow Jin Huat aka Sow/Jin Kazama wakaka

Prince Syah The Razar Clown
Syahrazar aka Syah/Mr.Bean

Prince Syamil The Rabbit Lagend
Syamil aka Lagend

Prince Medang The Adorable and Prince Alan The Fierce
Kanan: Chek Engku Muhammad Hamdan aka Chek ku
Kiri: Azlan aka Lan

Prince Danis The Young Prince 
Fildanis Fikri aka Danis. Hahaa Putera Bongsu okay dia ni

Prince Hadthry The Cullen
Hadthry Shafry aka Had/Haderi Saperi/Wak Deri

Prince Vicky The Something
Srivikneswaran aka Vicky

Prince Ariff The Safee Sali
Ariffudin aka Ariff -.- tak nampak muka haha

Prince Venu The Eldest
Venuraj aka Venu :) kanan one

Prince Luqman The Ustaz

Luqman aka Ustaz
Yang kanan tu Chek Ku :)

Prince Rafie The Origami Prince
Okay dia ni, the left one -.-  Rafie Hussin aka Rafie

Prince Safwan The Intelligent
Hujung kanan: Safuan aka Sap

Done with the princes and now I welcoming you the princesses of DKM1D, daughters of Rafiuddin! :D

Princess Mini The Kecik
Shamini aka Mini

Princess Mala the Kumki
Sermala aka Mala

Princess Geetha The Pretty
Sangeetha aka Geetha

Princess Val The Cute and Princess Nad The Beauty
Kanan: Nadzirah aka Nad
Kiri: Vallerry aka Val

Princess Farina The Ummi and Princess Najwa The Wawariang
Kanan: Farina Nabila aka Farina
Kiri: Najwa aka aku -.-

Done with the princesses also :D some activities that DKM1D involved :) Majlis Buka Puasa

Majlis Buka Puasa Bersama PA Terchenta, Ayahanda Rafi






Majlis Raya
Yang takde label nama tu bukan DKM1D :)

We are all sons and daughters of Rafiuddin Rohani!!! :D



I love them all :)
Okay I'm off. Assalamualaikum :)

kiryuuasrar

Gwiyomi Zain :D

Assalamualaikum...


Dah tengok Setia Hujung Nyawa Raya? :D belum? :/ nah nah naahh tengok ni!


Eheh. Dah? Tengok Zain punya Gwiyomi laahh :D dah alang alang kan. Sekali je terus :)



Haha comel.

Di depan abang ada Ersalina
Isteriku yang comel cantik menawan
Pipi yang tembam hidung yang comel
Kau dan aku
Saling bertentang mata so sweetnya :D
Pedulikan semua lelaki lain JEALOUS!
Yang naik kereta dengan dia JEALOUS!
Janjilah pada abang
Wahai sayang
Takkan tinggalkan abang sorang
Yeay!
Cinta abang untuk El
Cinta El untuk abang
Cinta kita setia setia hujung nyawa
Cinta kita comel sangat
Cinta kita sweetnya
Cinta kita... hujung nyawa
Hujung nyawa!!!!

>_< heee :D

Enjoy :D Off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Go Back -___-

Assalamualaikum...

Politeknik Primier Ibrahim Sultan

Yes, I'm going back there. To that place. PIS. Ohooo pernah datang? Best. Tempat ni besar. Segala kemudahan ada. Cukup. Kau sedia je la duit bebanyak nak duduk sini. Survive la in sya Allah haha. Aku kat sini di bawah Jabatan Kejuruteraan Mekanikal. Diploma :)

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal

JKM. Jabatan yang dikenali dengan ramai students lelaki haha indeed. JKE pun ramai lelaki jugak. Mana engineering memang ramai lelaki tak kira la Elektrik ke Mekanikal ke. Kau takyah terkejut. Aku terkejut sikit je la sebab dulu sekolah semua perempuan sekali kena campak kat department penuh lelaki. Sabar je lah -__- orang lain semua dok rezeki rezeki aku rasa macam nak bagi kaki je. Nasib baik classmates aku kira otak boleh masuk. Takde yang aura kerek-berlagak-mintakkaki. Kalau tak buat tak ikhlas aku masuk je nak study hoho


Jap nak say something kat diri sendiri. Tak ucap pun lagi kat diri sendiri.

WELCOME TO PIS, NAJWA.

Hahaa I'm a PISian now. Yeay -.- haha masuk sini dah takleh main main. Budak kelas aku semua pandai pandai belakaa. Kalau aku main main memang habis laa. Okay, dah nak bertolak balik ni. Once again, selamat tinggal Batu Pahat :'D

Okay I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Being his Cinta Terakhir. I want it!

Assalamualaikum...


Heyaa bloggies! I'm home. Urut kau tahu. Home sick sangat menyeksakan. Semput aku kat PIS tu -___- kesian aku. Ni baru dapat pegang lappy. Entry sebelum ni pun patutnya aku buat sebulan yang lepas. Tapi nak buat macam mana kan? Masa tak mengizinkan. Yeah, aku kat PIS sekarang. Politeknik Primier Ibrahim Sultan Johor Bahru. Buat Diploma Kejuruteraan Mekanikal. I'm a PISian now. Err istilah PISian is my word haha tak wujud pun dalam kamus. Tak payah nak cari. Yeah, saya warga PIS. So, should I bangga? No. Alhamdulillah haha that's the real word! Kan? Okay, jom cerita pasal dream aku.

I really desire this dream walaupun tak sepatutnya fikir lagi benda ni haha

I just want a peaceful marriage. A once peaceful marriage that blessed by Allah and parents of course. Just once. The first and the last. And also for him. I want me as his last lover. THAT is my dream. But yeah semua orang tahu kan dream is something that not necessary will come true. And let say aku mati dulu after kahwin takkan nak biar dia hidup sensorang? Haha okay la macam yang aku cakap tadi. Kalau dia nak kahwin tu hak dia. "Being His Last Love" tu cuma impian aku. It's his choice nak fulfill or not. And I have no right to force him to fulfill my merepek dream haha so true kan? Aku takde hak.


Dan apabila fikirkan balik benda zaman sekarang ni macam macam boleh jadi. Kes dera sebagai contohnya. Dan kalau aku pergi tinggalkan dia dengan anak mungkin dia tak patut jaga anak tu seorang diri. Dia patut cari an ibu for our kid. And that's the thing I really frightened of. Most! Okay bukan nak kata aku taksub dengan hikayat Bawang Merah Bawang Putih or what tapi benda tu benda betul kan. Manusia, kadang tak boleh diduga. Mana la tahu madu aku tu jealous or takut suami dia ni terkenang kat aku yang dah meninggal  tu bila tengok anak kitaorang, kut la dia benci sekali budak tu. Bila suami dia pergi kerja, dia dok dera anak aku. Kesian kan anak aku kena pukul kena tumbuk kena buat kerja segala. Woihh tak rela I tau alls anak I kena dera dengan monkey macam madu tak guna tu! Ngehehehehh nampak tak aku tak suka bermadu? Fuahahah lawak Wawa kau punya perumpamaan gaya kau memang dah ada suami dah ada anak dan dah nak mati ngehehehh ni contoh situation je lah. Bukan betul pun..


Tu la bendanya aku takut jadi. Yes, tak semua manusia macam tu. Tak semua mak tiri tu aura mak tiri Bawang Putih. Tapi kalau kena kat anak aku dapat mak tiri gaya yang tak semua tu pun kira nak aku kata 'ouh okay, dah takdir' jugak ke? Ouhh man! No! Aku nak anak aku hidup bahagia tanpa tekanan berat sejak kecik okay. Kalau betul andaikata jadi benda ni memang aku datang mimpi pompuan tu hari hari cekik dia kasi sedar yang dia dera tu anak aku. Bukan anak kera. Beware lah! Hahaa

Tapi seriously I really hope that I'm his last love last wife last everything and last-what-so-ever-lagi lah. Kalau boleh nak jadi yang first after Allah, Rasul and his family and also being the last. No other. Haha merepek punya dream kan? Orang lain semua dream nak kaya aku dream nak jadi cinta terakhir dia. That so tak boleh blah kan? Kahwin pun tak lagi dah dream bukan bukan haha I so can called The Funny Wawa or what? Haha yeah right The Corny Wawa.

What ever. But I really want to be his Cinta Terakhir :')


I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Camping Third Day - High School Wet World!

Assalamualaikum...

- Continue from the last post -


Untuk post ni, kurang best gambarnya. Sebab ada kat satu aktiviti je. Cameraman tak bergerak. Malas. Dia duduk kat tempat aktiviti yang ada kawan kawan dia handle je. Tak pergi tempat aktiviti lain pun. So takde gambar aktiviti lain. Aktiviti ni je ada.

Kitaorang kumpul kat dewan dulu pagi tu. "Pagi Mengundi" okay kita panggil kah kahh. We was ordered to pick a name and wrote it on a piece of paper then masukkan dalam Kotak Hikmat.

So, this is the Kotak Hikmat haha but sorry
I have no picture of Male Most Popular Participant's Kotak Hikmat :D

Guess who I vote for? Budak paling comel kat situ hahaa of course laa The Jack Tan Zhe Rong for male and The Arista Kesumo for female. The comellest boy and girl kat situ. Tapi diaorang tak menang pun T.T agak kecewa okay haha nak tengok tak rupa Jack dengan Arista tu? ^_~ ni diaaaa...

Jack yang baju hijau! :D depan sekali

Arista yang baju pink! :D baris ke empat

Kat sini gambar diaorang tak comel sangat. Jumpa bebetul baru comel okay :D pemenangnya bukan diaorang. Sedih tau ouchh :'D

Male Most Popular Participant - Steven Tan Jiunn Ming
Female Most Popular Participant - Vivian-tak-tau-nama-panjang haha

Lepas vote, keluar dewan. Macam biasa la, berpandukan clue yang ada cari la mission. Clue kali ni berbentuk peta. Ikut tempat pertama kat mana. Pergi sana. Then, mission start. Aku takleh la nak cerita sebijik sebijik apa mission. Jenuh la gitu nak ingat balik. Dah sebulan kut benda tu jadi. Baru berkesempatan aku nak menaip pasal entry ni sebab busy kat PIS bagai. Aku cerita mana yang ingat je la ye? ^_^

Ouh ye. Sepanjang game kita kena jaga bendera dan mentor. Bendera jangan kasi kena curi mentor jangan kasi kena culik. Sepanjang mission, urusetias kacau dengan Simbahan Air Bantuan -_____-

Selingan haha basah kuyup kan? :D


First mission
Belon air. Baling belon air ke belakang kat group member lain sampai ke belakang sekali. Dua orang member berdiri dengan tangan terikat kat belakang, bawa belon tu masuk dalam baldi dalam keadaan selamat. Group aku yang duorang tu bawak guna perut. Entah cemana aku pun tak tau. Masa baling ke belakang tu kalau tak dapat sambut, kena denda pecahkan belon. Pffft time aku tu belon diaorang takut habis. Dengan baik hatinya diorang penuhkan air dalam baldi dan CELUP KAKI DIAORANG DENGAN SELIPAR SEKALI IKUT MASUK DALAM BALDI dan.... bhuuurrrr!!! Wa mandi air suci bersih tu der -_____- lencun habis gua haha sabar je siaaaak. Bila kena Simbahan Air Bantuan tu kena sabar la. Tengah baling belon air tu ada ke patut gi siramnya orang. Cane nak nampak untuk sambut belon tu hahaa nampak tak permainannya?

Second mission
Ping pong kaki. Duduk sebaris atas kerusi. Pegang cawan guna kaki. Urusetias masukkan bola ping pong dalam cawan ahli hujung sekali. Budak tu kena pindahkan bola tu ke cawan budak sebelah guna kaki jugak dalam masa seminit. Bola jatuh pun kena ulang. Kitaorang try banyak kali jugak la sebab tak cukup masa punya pasal. Cawan pecah kena potong markah. Simbahan Air Bantuan sure wajib ada. Urusetias siram kepala kitaorang. Tak pun kitaorang dalam Simbahan Air Bantuan berupa siram dalam cawan kasi berat -____- keji okay haha lepas tu nak entertainment bagai -____- buat je la haha

Third mission
Body language. Isi air dalam mulut, takleh cakap. Orang hujung sekali diberitahu apa benda yang nak diteka tu. Dia kena buat bodu language kat orang belakang dia. Orang tu kena buat benda yang sama kat orang belakang dia jugak. Dan seterusnya sampai orang hujung. Yang hujung tu kena bagitahu jawapaan kat urusetias. Sepanjang mission kena siram je. Tak sempat kering lagi dah kena siram haha sabar je.

Fourth Mission
Body language part two. Susah sikit sebab dia set masa untuk kita bagitahu orang belakang hint jawapan. Tapi kena buat benda yang sama je dengan mission three.

Fifth Mission
Guess the word from 10 unarrangeable letters given. Sepanjang ahli group teka tu seorang ahli kena masuk kolam, main dengan katak haha nasib la. Kalau kena tu memang nasib. Ada yang kena duduk satu kolan dengan katak tu. Ada yang kena pegang. Ada yang kena peluk. Ada yang kena kiss haha :D

Ni diaa. Famous you Encik Froggie haha

Sixth Mission
Soal jawab dan ping pong goal. Pick up a number dalam balang berisi katak cacing lipas dan sebagainya -____- bagi nombor kat urusetias dan soalan akan dibacakan berdasarkan nombor soalan yang kita dapat tadi. Tak dapat jawab kena siram. Lepas tu jalan atas batu senaman yang macam ada kat taman rekreasi tu, bukak kasut, jalan sampai hujung. Lepas tu ada nampak satu besen dalamnya ada sepuluh ping pong terapung atas air. Amik sebiji ping pong GUNA MULUT lepas tu bawak pergi meja dan tiup sampai masuk dalam bekas. Kalau masuk, goal. Seorang buat lima bola. Aku dapat satu je. Aien dapat dua. Mior dengan Jia Le tak dapat. Yang lain tak buat.

Seventh mission
Menembak empat penjuru. We are provided a place where we should stay for a gap between us and the Empat Penjuru. The Empat Penjuru were empty bottles. We need to use the waterguns provided. kalau dapat yang elok nasib la. Kalau dapat yang rosak pun kira nasib je. Kena jatuhkan botol botol tu dari jauh. Masa mission memang wajib dapat la Simbahan Air Bantuan. Kena la jugak sebaldi segayung daripada urusetias -____- sabar je.

Eighth mission
Get the ping pong dalam PVC pipe gergasi. Mula mula kena scissors paper stone dengan Abang Azri dulu. Kalau menang dapat tapak flat. Advantage la bagi kami. Kalau Abang Azri menang memang dapat base lengkung la. Nak diri pun susah. PVC pipe tu banyak lubang -___- ping pong kat dasar. Kena isi air bagi penuh baru boleh dapat tiga ping pong tu. Semua orang kena cope la tutup lubang tu segala. Memang lencun.







Gambar aktiviti ni je ada haha

Last mission
Skipping! Ten times with a jug of water in your hand sambil melompat skipping rope ahli group lain pegang. Kena cope lebih. Air takleh tumpah. Sikit boleh la. Berjaya!

Majlis Penutup. Meriah gilaa! Sebelum habis tu semua kena buat slogan lepas tu kena posing lambang kumpulan dengan Puan Asmah :D saaangat meriah :D

Ultraman!

Superman!

Ironman!

Batman!

Spiderman!

Gentleman! Tu Steven sebelah Puan Asmah :D

Cicakman!

WE ARE PANDAMEN! :D

Jyeah haha lepas tu posing sendiri :D takde kerja kan wakaka :D

Ehh cer kau tengok Mior -____- hahah
Bayangkan rambut dia bertocang dua muahahahh!




Penat gila kut. Lepas main air terus siap tukar baju kemas barang bagai dan BALIK! Haha heaven gila kau tahu lepas tu? :D I'm sure that I'll miss all these moments in High School Batu Pahat. Big time :'D I love HS :'D and already miss the school and the moments :'/ haihh takpe lah. Kenangan ^_^- abadilah kau... cheh haha I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.