Camping Third Day - High School Wet World!

Assalamualaikum...

- Continue from the last post -


Untuk post ni, kurang best gambarnya. Sebab ada kat satu aktiviti je. Cameraman tak bergerak. Malas. Dia duduk kat tempat aktiviti yang ada kawan kawan dia handle je. Tak pergi tempat aktiviti lain pun. So takde gambar aktiviti lain. Aktiviti ni je ada.

Kitaorang kumpul kat dewan dulu pagi tu. "Pagi Mengundi" okay kita panggil kah kahh. We was ordered to pick a name and wrote it on a piece of paper then masukkan dalam Kotak Hikmat.

So, this is the Kotak Hikmat haha but sorry
I have no picture of Male Most Popular Participant's Kotak Hikmat :D

Guess who I vote for? Budak paling comel kat situ hahaa of course laa The Jack Tan Zhe Rong for male and The Arista Kesumo for female. The comellest boy and girl kat situ. Tapi diaorang tak menang pun T.T agak kecewa okay haha nak tengok tak rupa Jack dengan Arista tu? ^_~ ni diaaaa...

Jack yang baju hijau! :D depan sekali

Arista yang baju pink! :D baris ke empat

Kat sini gambar diaorang tak comel sangat. Jumpa bebetul baru comel okay :D pemenangnya bukan diaorang. Sedih tau ouchh :'D

Male Most Popular Participant - Steven Tan Jiunn Ming
Female Most Popular Participant - Vivian-tak-tau-nama-panjang haha

Lepas vote, keluar dewan. Macam biasa la, berpandukan clue yang ada cari la mission. Clue kali ni berbentuk peta. Ikut tempat pertama kat mana. Pergi sana. Then, mission start. Aku takleh la nak cerita sebijik sebijik apa mission. Jenuh la gitu nak ingat balik. Dah sebulan kut benda tu jadi. Baru berkesempatan aku nak menaip pasal entry ni sebab busy kat PIS bagai. Aku cerita mana yang ingat je la ye? ^_^

Ouh ye. Sepanjang game kita kena jaga bendera dan mentor. Bendera jangan kasi kena curi mentor jangan kasi kena culik. Sepanjang mission, urusetias kacau dengan Simbahan Air Bantuan -_____-

Selingan haha basah kuyup kan? :D


First mission
Belon air. Baling belon air ke belakang kat group member lain sampai ke belakang sekali. Dua orang member berdiri dengan tangan terikat kat belakang, bawa belon tu masuk dalam baldi dalam keadaan selamat. Group aku yang duorang tu bawak guna perut. Entah cemana aku pun tak tau. Masa baling ke belakang tu kalau tak dapat sambut, kena denda pecahkan belon. Pffft time aku tu belon diaorang takut habis. Dengan baik hatinya diorang penuhkan air dalam baldi dan CELUP KAKI DIAORANG DENGAN SELIPAR SEKALI IKUT MASUK DALAM BALDI dan.... bhuuurrrr!!! Wa mandi air suci bersih tu der -_____- lencun habis gua haha sabar je siaaaak. Bila kena Simbahan Air Bantuan tu kena sabar la. Tengah baling belon air tu ada ke patut gi siramnya orang. Cane nak nampak untuk sambut belon tu hahaa nampak tak permainannya?

Second mission
Ping pong kaki. Duduk sebaris atas kerusi. Pegang cawan guna kaki. Urusetias masukkan bola ping pong dalam cawan ahli hujung sekali. Budak tu kena pindahkan bola tu ke cawan budak sebelah guna kaki jugak dalam masa seminit. Bola jatuh pun kena ulang. Kitaorang try banyak kali jugak la sebab tak cukup masa punya pasal. Cawan pecah kena potong markah. Simbahan Air Bantuan sure wajib ada. Urusetias siram kepala kitaorang. Tak pun kitaorang dalam Simbahan Air Bantuan berupa siram dalam cawan kasi berat -____- keji okay haha lepas tu nak entertainment bagai -____- buat je la haha

Third mission
Body language. Isi air dalam mulut, takleh cakap. Orang hujung sekali diberitahu apa benda yang nak diteka tu. Dia kena buat bodu language kat orang belakang dia. Orang tu kena buat benda yang sama kat orang belakang dia jugak. Dan seterusnya sampai orang hujung. Yang hujung tu kena bagitahu jawapaan kat urusetias. Sepanjang mission kena siram je. Tak sempat kering lagi dah kena siram haha sabar je.

Fourth Mission
Body language part two. Susah sikit sebab dia set masa untuk kita bagitahu orang belakang hint jawapan. Tapi kena buat benda yang sama je dengan mission three.

Fifth Mission
Guess the word from 10 unarrangeable letters given. Sepanjang ahli group teka tu seorang ahli kena masuk kolam, main dengan katak haha nasib la. Kalau kena tu memang nasib. Ada yang kena duduk satu kolan dengan katak tu. Ada yang kena pegang. Ada yang kena peluk. Ada yang kena kiss haha :D

Ni diaa. Famous you Encik Froggie haha

Sixth Mission
Soal jawab dan ping pong goal. Pick up a number dalam balang berisi katak cacing lipas dan sebagainya -____- bagi nombor kat urusetias dan soalan akan dibacakan berdasarkan nombor soalan yang kita dapat tadi. Tak dapat jawab kena siram. Lepas tu jalan atas batu senaman yang macam ada kat taman rekreasi tu, bukak kasut, jalan sampai hujung. Lepas tu ada nampak satu besen dalamnya ada sepuluh ping pong terapung atas air. Amik sebiji ping pong GUNA MULUT lepas tu bawak pergi meja dan tiup sampai masuk dalam bekas. Kalau masuk, goal. Seorang buat lima bola. Aku dapat satu je. Aien dapat dua. Mior dengan Jia Le tak dapat. Yang lain tak buat.

Seventh mission
Menembak empat penjuru. We are provided a place where we should stay for a gap between us and the Empat Penjuru. The Empat Penjuru were empty bottles. We need to use the waterguns provided. kalau dapat yang elok nasib la. Kalau dapat yang rosak pun kira nasib je. Kena jatuhkan botol botol tu dari jauh. Masa mission memang wajib dapat la Simbahan Air Bantuan. Kena la jugak sebaldi segayung daripada urusetias -____- sabar je.

Eighth mission
Get the ping pong dalam PVC pipe gergasi. Mula mula kena scissors paper stone dengan Abang Azri dulu. Kalau menang dapat tapak flat. Advantage la bagi kami. Kalau Abang Azri menang memang dapat base lengkung la. Nak diri pun susah. PVC pipe tu banyak lubang -___- ping pong kat dasar. Kena isi air bagi penuh baru boleh dapat tiga ping pong tu. Semua orang kena cope la tutup lubang tu segala. Memang lencun.







Gambar aktiviti ni je ada haha

Last mission
Skipping! Ten times with a jug of water in your hand sambil melompat skipping rope ahli group lain pegang. Kena cope lebih. Air takleh tumpah. Sikit boleh la. Berjaya!

Majlis Penutup. Meriah gilaa! Sebelum habis tu semua kena buat slogan lepas tu kena posing lambang kumpulan dengan Puan Asmah :D saaangat meriah :D

Ultraman!

Superman!

Ironman!

Batman!

Spiderman!

Gentleman! Tu Steven sebelah Puan Asmah :D

Cicakman!

WE ARE PANDAMEN! :D

Jyeah haha lepas tu posing sendiri :D takde kerja kan wakaka :D

Ehh cer kau tengok Mior -____- hahah
Bayangkan rambut dia bertocang dua muahahahh!




Penat gila kut. Lepas main air terus siap tukar baju kemas barang bagai dan BALIK! Haha heaven gila kau tahu lepas tu? :D I'm sure that I'll miss all these moments in High School Batu Pahat. Big time :'D I love HS :'D and already miss the school and the moments :'/ haihh takpe lah. Kenangan ^_^- abadilah kau... cheh haha I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.